AANLEG VAN OPRITTEN & PARKINGS in Wevelgem

Uw oprit of parking in klinkers, beton, steen of kiezel: vader en zoon kiezen voor kwaliteit én afwerking.

In hoofdzaak zijn we gespecialiseerd in de aanleg en renovatie van opritten, parkings, tuinpaden, gazonafboording in Wevelgem en Gullegem, Moorsele.

 • Indien van toepassing: uitbreken van de bestaande situatie.
 • Zetten van boorden als kantopsluiting.
 • Zo nodig: voorzien van drainagelaag (steenpuin of kiezel) en afwatering.
 • Aanbrengen van stabiel of beton.
 • Plaatsen van de gekozen tegels, betontegels, klinkers, grind, …
 • Voor het stenen materiaal: afwerking met voegsel in bijpassend kleur.
 • Verwijderen van eventuele cementsluier.
 • Voor de betonklinkers en dergelijke: de voegen opvegen met wit zand.

Buiten parking- en terrasaanleg hebben we ook ervaring met het leggen of vervangen van zwembadranden, vijverranden, traptreden, borderboorden.

Neem gerust een kijkje naar onze realisaties of volg ons op Facebook voor de nieuwste projecten.

Reken op ons voor de aanleg van uw oprit of parking in Wevelgem.

Meer dan 25 jaar ervaring.

Correcte prijs/kwaliteit verhouding.

Persoonlijke aanpak van vader en zoon.

Natuursteen, keramiek, betontegels, grind, hardhout, klinkers...

Door een uitgebreid eigen machinepark kunnen wij in eigen beheer alle voorbereidende grondwerken uitvoeren zoals:

 • Graafwerken
 • Eventuele rioleringswerken
 • Uitkisten, nivelleren, wegvoeren grond, puin en ander afval.
 • Plaatsen van keermuren

De keuze aan duurzame en weersbestendige producten is uitgebreid. We beschikken over een kleine expo te Roeselare alwaar we van de courante soorten een staal hebben geëtaleerd: tegels, sierklinkers, variëteiten grind, enz.

1. De steenachtigen

Natuursteen, blauwsteen, arduin, marmer, graniet en keramiek kunnen, bij voldoende dikte en mits een deugdelijke ondergrond, tegen een stootje: ze vermogen verkeer en zijn goed bestand tegen weers- en andere invloeden. De beschikbare formaten, kleuren en afwerkingen (ruwe, fijne of gladde finish ) zijn legio. Opritten, parkings, tuinpaden en terrassen worden liefst door een professionele vloerder afgewerkt die de routine heeft in gelijkmatigheid en patroonvastheid en de vereiste voor goede afwatering niet uit het oog verliest.

2. Een apart geval onder de natuursteen: de oprit of parking in kasseien

Kasseien zijn niet te verslijten. Ze bestaan uit graniet, basalt of gres. Er vallen drie soorten te onderscheiden: de boerenkasseien (in de volksmond: kinderkoppen), mozaïeken en tenslotte platines, waaronder de Kandla Gray platines. Deze laatste worden ook als alternatief voor terrastegels gekozen want ze ogen mooi egaal vlak.

3. Materialen van beton

Betontegels of klinkers, sierklinkers, kleiklinkers en betondalen hebben eenzelfde hardheid als natuursteen, komen in vergelijking goedkoper uit en leggen rapper. Ook hier bestaat een royaal aanbod aan verschillende formaten, kleuren, afwerkingen. Wel blijken ze minder kleurvast dan de natuurproducten. Mits elementair onderhoud zijn opritten, parkings en terrassen voor het leven.

4. Kiezels

Opritten en parkings kunnen ook – geheel of gedeeltelijk – in verschillende soorten kiezelsteentjes worden aangelegd. De meest populaire mogelijkheden zijn: siergrind, siersplit, dolomiet. Een goede ondergrond is hier belangrijk. Grindmatten houden het geheel goed op orde.

Samengevat

Beste bezoeker, we waarderen dat u onze site bekeek en delen met u het ultieme streefdoel: een prachtig nagelnieuw terras of pad rondom de deur dat (1) binnen het budget valt, (2) uitstekend bij al de rest past dankzij juist advies en uitgelezen keuze, (3) professioneel gelegd en afgewerkt is, (4) weinig tot geen onderhoud vergt en (5) een blijvende meerwaarde betekent voor uw onroerend goed . Chris staat (al jaren) garant voor traditioneel vakmanschap, materialenkennis, engagement; Jelle voor de nieuwe inzichten, trends en … jawel: engagement. Bedankt om vloer- & klinkerwerken De Neve uit Roeselare in aanmerking te nemen.

Blader gerust eens door een aantal van onze projecten.

Strak ontwerp te Ursel

Strak ontwerp te Ursel

Het ontwerp van de aanleg van de oprit en terras en dergelijke gebeurde in samenspraak met onze architect Arvid Thevissen.De bedoeling was om alles...

Lees meer
Oog voor detail

Oog voor detail

Steeds proberen wij met de grootste zorg te streven naar perfectie. Het bekomen van een mooi resultaat zit soms in de kleinste details. Door op die...

Lees meer