AANLEG VAN TERRASSEN in Hooglede

Uw steengoed of nagelnieuw terras in natuursteen, klinkers of hardhout: vader en zoon kiezen voor kwaliteit én afwerking.

In hoofdzaak zijn we gespecialiseerd in de vervanging van bestaande terrassen in Hooglede en Gits.

 • Uitbreken van de huidige situatie.
 • Indien van toepassing: herwerken, omleiden of vervangen van afvoerbuizen, controleputten e.d.
 • Voorzien van boorden of kantopsluiting.
 • Indien nodig: voorzien van doek, drainagelaag en afwatering.
 • Aanbrengen van stabiel of beton.
 • Plaatsen van de gekozen tegels, dalen, klinkers, grind, terrasplanken.
 • Voor het stenen materiaal: afwerking met voegsel in bijpassend kleur.
 • Verwijderen van eventuele cementsluier.
 • Voor de betonklinkers en dergelijke: de voegen opvegen met wit zand.
 • Voor terrassen en vlonders uit hout of composiet: bevestiging van de planken of terrastegels op het raamwerk met schroeven of clips.

Ook doen we aanleg van terrassen, opritten en parkings om en rond nieuwbouwwoningen in Hooglede. Deze volgen, op de eerste na, dezelfde werkfasen.

Buiten parking- en terrasaanleg hebben we ook ervaring met het leggen of vervangen van zwembadranden, vijverranden, traptreden, borderboorden.

Neem gerust een kijkje naar onze realisaties of volg ons op Facebook voor de nieuwste projecten.

Reken op ons voor de aanleg van uw terras in Hooglede.

Meer dan 25 jaar ervaring.

Correcte prijs/kwaliteit verhouding.

Persoonlijke aanpak van vader en zoon.

Natuursteen, keramiek, betontegels, grind, hardhout, klinkers…

Door een uitgebreid eigen machinepark kunnen wij in eigen beheer alle voorbereidende grondwerken uitvoeren zoals:

 • Graafwerken
 • Eventuele rioleringswerken
 • Uitkisten, nivelleren, wegvoeren grond, puin en ander afval.
 • Plaatsen van keermuren

De keuze aan duurzame en weersbestendige producten is uitgebreid. We beschikken over een kleine expo te Roeselare alwaar we van de courante soorten een staal hebben geëtaleerd: tegels, sierklinkers, variëteiten grind, enz. Voor alle andere materialen en ideeën voor uw terras verwijzen we door naar de toonparken en showrooms van onze belangrijkste leveranciers.

1. Materialen van steen

Natuursteen, blauwsteen, arduin, marmer, graniet en keramiek zijn er in diverse formaten, vormen, kleuren en afwerkingen (ruwe, fijne of gladde finish). Bij voorkeur worden ze gelegd door een professionele vloerder met aandacht voor gelijkmatigheid, patroonvastheid en correcte afwatering. Buitenterrassen moeten in principe een leven lang mee.

2. Materialen van beton

Betontegels of klinkers, sierklinkers, kleiklinkers en betondalen hebben eenzelfde hardheid als natuursteen, komen in vergelijking goedkoper uit en leggen rapper. Ook hier bestaat een royaal aanbod aan afmetingen, tinten, uitvoeringen. Wel blijken ze minder kleurvast dan de natuurmaterialen. Mits elementair onderhoud zijn ook terrassen uit betonproducten voor het leven.

3. Houten terrassen

Ze bestaan in banen of in tegelvorm. Hardhout is evident het meest gebruikt: bankirai, padouk, ipé, afrormosia, teak en andere. Verweerd tegen alle klimaatomstandigheden en bestand tegen relatief zware lasten schijnt het meeste buitenhout een levensduur van 25 tot 35 jaar te kunnen halen, op voorwaarde dat de onderstructuur in orde staat. Een recente trend is die van het zogenaamde thermowood. Dit is – door thermische modificatie – verduurzaamd grenen of vurenhout van Europese origine met gelijkaardige eigenschappen als het tropisch hardhout als het op sterkte aankomt. Thermowood wordt algemeen beschouwd als meest ecologisch. Het plaatsen gebeurt aan de hand van onzichtbare bevestigingsclips of met schroeven uit inox. Houten terrassen genieten een warme uitstraling, accorderen goed en de genoemde soorten behoren tot het vette type waardoor algen en ander vuil minder kans krijgen.

4. Composiet voor het buitenterras

Composiet omvat een samenstelling van kunststof, natuursteen en hars. Kleurstof kan worden toegevoegd. Dit product met houtlook kent een hoge dichtheid en daardoor blijkt het supersterk, stootvast en zo goed als krasvrij te zijn. Ook is composiet minder onderhevig aan buigspanningen op voorwaarde dat de steunbalken voldoende dicht liggen. En splinters komen er niet in voor. Tot slot lijkt composiet meer onderhevig aan extreme temperatuurverschillen.

Bekijk onze realisaties en doe inspiratie op.

Strak ontwerp te Ursel

Strak ontwerp te Ursel

Het ontwerp van de aanleg van de oprit en terras en dergelijke gebeurde in samenspraak met onze architect Arvid Thevissen.De bedoeling was om alles...

Lees meer
Oog voor detail

Oog voor detail

Steeds proberen wij met de grootste zorg te streven naar perfectie. Het bekomen van een mooi resultaat zit soms in de kleinste details. Door op die...

Lees meer
Groot victoriaans verband

Groot victoriaans verband

Bij volgend project te Olsene had de klant een specifieke voorkeur voor arduin tegels te plaatsen in groot victoriaans verband. De structuur van het...

Lees meer
Brussels Square

Brussels Square

Uniek project in het hartje van Brussel. Bij dit project werd de keuze van de materialen bepaald in overleg met de architecten. Men wou een unieke...

Lees meer